vleks_scan_header

Proudly presenting: VleksScan

Gepubliceerd op 26-10-2017

Marktplaatsen als bol.com en Amazon winnen steeds meer terrein op het gebied van e-commerce, “40% van de online aankopen in 2020 zullen via een verkoopplatform verlopen”. Is het beheren van een webshop nog wel de juiste strategie? Want, kunt u het als retailer nog winnen van de grote e-commerce platformen die ook hun platform open zetten voor andere aanbieders? 

Kom op gelijke voet met de concurrentie

Deze huidige ontwikkelingen op e-commerce gebied zullen voor veel bestaande webshops leiden naar een nieuwe strategie. Eén van de belangrijkste keuzes: Marktplaatsen links laten liggen of juist omarmen? Voor de detailhandel, die tot nu toe voornamelijk achterbleef op het gebied van e-commerce, bieden deze platformen een gigantische kans om de achterstand van de afgelopen jaren in te halen, zonder grote investeringen. Bekijk de functionaliteiten en prijzen van Vleks.

connection

Verkopen op Bol.com zonder webshop

Met VleksScan kan zelfs de kleine retailer online verkopen door het productaanbod te plaatsen op externe marktplaatsen, zonder het hebben van een webshop.
Vaak is het niet eenvoudig vanuit de winkel producten op bijvoorbeeld bol.com te zetten door de integraties met een huidig kassa systeem. 
Met de VleksScan kunt u in de winkel een product scannen en dit product zal vergeleken worden met het huidige aanbod op bijvoorbeeld bol.com en Amazon(heel Europa). De VleksScan geeft vervolgens een advies waarvoor u het product voor een goede prijs kan verkopen, rekening houden met de kosten en de af te dragen fee’s. Vervolgens kan gekozen worden op welke platformen u het product wilt aanbieden. Door simpelweg een verkoopprijs en voorraad toe te voegen op de scanner en dit op te slaan worden de producten binnen 5 minuten aangeboden op alleen bol.com of in heel Europa op Amazon. Zo bereikt u op een eenvoudige manier een zeer groot bereik.

 

vleksscan_srceener

Hoe werkt de VleksScan?

De VleksScan werkt als volgt:

1. Scan het product
2. In de app is direct zichtbaar of het product al wordt aangeboden.

Optie 1: Het product wordt aangeboden
- Op welke marktplaatsen
- Tegen welke tarief het product in de buy-box staat
- Wat de minimale en maximale prijs is, waarvoor het product aangeboden kan worden

3.  Selecteer vervolgens de gewenste marktplaats(en)
4. Bepaal de verkoopprijs, incl. commissie marktplaats
5. Plaats het product

Optie 2: Het product wordt nog niet aangeboden
3. Het product komt in het archief te staan, zodat u deze altijd kan terugvinden.
4. Dien een verzoek in bij de marktplaatsen tot het plaatsen van het product.

Meer weten over Vleks?

Neem gerust contact met ons op. Wij geven u alle informatie en nodigen u graag uit voor een demo. Zo ervaart u direct onze meerwaarde.

 

Nieuwsgierig geworden?
U kunt altijd contact opnemen met een van onze experts!
Contact opnemen