Bol.com repricer

Dankzij de Repricer van Vleks een hogere omzet bij Bol.com

Producten op externe marktplaatsen
Een interessante ontwikkeling van de afgelopen jaren is dat veel internetondernemers met een eigen webshop hun producten ook aanbieden in webshops van derden. In de hoop dat dit parallelle verkoopkanaal hun omzet doet stijgen. Daarnaast is er ook een grote groep nieuwe internetondernemers die ervoor heeft gekozen geen eigen webshop te ontwikkelen, maar alleen op grote platforms zoals Bol en Amazon hun producten aan te bieden. Gezien de aantallen bezoekers bij Bol.com is dat een voor de hand liggende gedachte. Helaas onderschatten velen de implicaties van deze keuze, waardoor hun aanwezigheid op Bol.com uitloopt op een teleurstelling en omzet achterblijft bij de verwachtingen.

Flexibel prijsbeleid
Eén van de belangrijkste eisen die de aanwezigheid op webshops van derden, zoals Bol, stelt is een flexibel prijsbeleid. Want elke webshop waarop producten worden aangeboden vraagt een andere prijs voor uw producten, omdat de concurrentie op elke webshop anders is. Dynamische prijzen bij Bol.com zijn een belangrijke factor bij het al dan niet succesvol opereren op dit platform. Met de Bol.com repricer van Vleks houdt u controle op het proces van het dynamisch bepalen van de prijzen van uw producten.

bol-com-repricer

Uw producten in het koopblok van Bol.com dankzij de Repricer

De repricer software van Vleks houdt de prijzen die uw concurrenten op Bol.com noteren scherp in de gaten. Zodra een concurrent zijn prijs wijzigt, komt de Repricer in actie om uw prijs voor hetzelfde product aan te passen, zodat uw geautomatiseerde prijzen bij Bol.com de laagste blijven.

Producten in het koopblok
Door een lage prijs te noteren kan Bol.com ervoor kiezen uw product  te tonen in het koopblok. Dat is cruciaal, want het koopblok is de positie op de productpagina waar precies één aanbieder wordt genoemd. Als een bezoeker zoekt naar een product, dan komt deze terecht op de productpagina en ziet daar meteen het artikel in het koopblok. Met een enkele muisklik kan de gebruiker dan het artikel naar zijn winkelmand verplaatsen. Artikelen die in het koopblok worden getoond, scoren dan ook een significant hogere omzet dan lager gerankte artikelen. De Repricer van Vleks is daardoor een belangrijk tool om uw producten op de prime positie op een productpagina te krijgen en daarmee commercieel succes te waarborgen.

De voordelen op een rij:

  • Hogere omzet via Bol.com
  • Producten in het Koopblok
  • Automatisch prijzen aanpassen
  • Bespaar tijd en geld

Repricer neemt werk uit handen

Geautomatiseerd prijzen aanpassen
Bij het ranken van de aanbieders kijkt Bol.com niet alleen naar de verkoopprijs, maar ook naar het aantal annuleringen, klantbeoordelingen, tijdige leveringen en de levertijd zelf. Kort gezegd, als de aanbieder zijn backoffice goed heeft geregeld en zijn product heeft de laagste prijs dan komt het verkoopblok in zicht. Ziedaar het belang om de verkoopprijzen bij Bol.com door de Repricer van Vleks geautomatiseerd te laten bepalen. Uiteraard worden de dynamische prijzen bij Bol.com bepaald op basis van door uzelf te bepalen parameters, zoals onder meer kostprijs en gewenste marge. De Repricer van Vleks neemt u werk uit handen door snel en op geautomatiseerde wijze prijzen bij Bol.com aan te passen.

Nieuwsgierig geworden?
U kunt altijd contact opnemen met één van onze experts!
Contact opnemen