Repricing met Vleks Repricer

Repricing software ondersteunt verkoop in webshops van derden

Diverse verkoopkanalen
Steeds meer internetondernemers maken gebruik van verschillende verkoopkanalen om hun producten te verkopen. Allereerst hebben ze natuurlijk een eigen webshop en daarnaast tegenwoordig vaak ook nog een fysieke outlet voor kopers die de productbeleving waarderen. Als derde verkoopkanaal worden artikelen via websites van derden, zoals Google Shopping, Amazon en Bol aangeboden.

Prijsstelling producten
Het aanbieden van producten via webshops van derden stelt bijzondere eisen aan de wijze van opereren, zoals een gedifferentieerde prijsstelling per webshop. Dezelfde prijs voor uw product op zowel Amazon als Bol is namelijk onverstandig, omdat op beide platforms met andere partijen wordt geconcurreerd. Om succesvol te zijn bij het verkopen van producten via Bol, Amazon en Google is een doordachte, gedifferentieerde prijsstelling cruciaal.

Geautomatiseerd prijzen aanpassen
Het handmatig aanpassen van prijzen is op dit niveau geen optie vanwege de aantallen productvermeldingen. In plaats daarvan wordt bij de prijsstelling gebruik gemaakt van software. Vleks.com biedt deze repricing software aan. Hiermee kunnen internetondernemers slim en snel de prijzen van hun producten aanpassen volgens het credo ‘hoge prijzen als het kan en lage prijzen als het moet’. Daarmee is de repricing software van Vleks.com een belangrijk tool om de winstgevendheid van dit verkoopkanaal te vergroten.

In het ‘koopblok’ bij Bol.com door repricing software

Succesvol dankzij koopblok Bol.com
Door het grote aantal aanbieders in webshops van derden, is de concurrentie moordend. Om succesvol te zijn moet uw marktbenadering gericht zijn op het innemen van een leidende positie in de productgroep waarin u actief bent. Leidende aanbieders worden door bijvoorbeeld Bol.com beloond met een positie in het ‘koopblok’. Dit koopblok is de schermpositie bij de hoofdvermelding van het product waar precies één leverancier met zijn prijs voor dat product staat. De gebruiker kan hier, met een enkele muisklik, het product direct in zijn winkelmandje plaatsen. Uiteraard kan een potentiële koper een overzicht van de verschillende leveranciers van het product oproepen om aanbieders te vergelijken, maar een positie in het koopblok is in de praktijk een belangrijke voordeel.

Top positie voor meer omzet
Logisch dat een positie in het koopblok bij Bol.com de meest gewilde positie is. Om te bepalen welke aanbieder in het koopblok staat, houdt Bol.com rekening met een aantal performance-indicatoren, waaronder de artikelprijs. Het spreekt voor zich dat aanbieders zich focussen op deze indicatoren. Ziedaar het belang van de repricer software van Vleks.com.

koopblok-infographic-bol.com

Hoe werkt de repricer software van Vleks.com?

Vleks repricer software 
De repricing software van Vleks scant voortdurende de artikelprijzen van concurrenten op de website van Bol.com of Amazon.com en bepaalt aan de hand van eenvoudig in te richten parameters hoe de eigen artikelprijzen daarop moeten reageren. Zo kan bij afwezigheid van concurrentie een relatief hoge prijs met veel marge worden afgegeven, terwijl bij veel prijsconcurrentie de software een prijs met een minimale marge afgeeft. Bij het bepalen van de prijs houdt de repricing softwarerekening met diverse  factoren, zoals onder meer de kostprijs en de gewenste marge.

Voordeel repricing
Het voordeel van de repricer software is dat daardoor het proces van prijsaanpassingen snel en voor het overgrote deel automatisch verloopt, zodat uw backoffice zich kan richten op andere belangrijke activiteiten, zoals het correct afhandelen van de bestellingen.

Nieuwsgierig geworden?
U kunt altijd contact opnemen met één van onze experts!
Contact opnemen