Top verkopen op Amazon.com met de Repricer

Welke internetondernemer wil niet graag succesvol zijn met zijn producten op Amazon.com? Amazon.com met zijn miljoenen bezoekers per dag is misschien wel het meest uitdagende platform om producten te verkopen. Niet alleen het miljoenenpubliek is van een verontrustende omvang, ook de kansen die verkopen via Amazon.com biedt zijn bijna niet te bevatten. Succesvol producten verkopen via Amazon is de heilige graal van e-commerce, maar toch binnen ieders bereik met de Repricer van Vleks.

De ‘buy box’ als heilige graal

Voor uitstekende verkopen via Amazon.com

De Repricer van Vleks is een tool om automatisch productprijzen aan te passen op basis van de prijzen van concurrerende aanbieders en een aantal eenvoudig vast te leggen parameters, zoals onder meer:

  • de eigen kostprijs, 
  • de gewenste marge,
  • de minimale verkoopprijs,
  • de maximale verkoopprijs.

De verkoopprijs is een key-factor als het gaat om het behalen van de belangrijkste positie op een productpagina van Amazon: de ‘buy box’.

Hoogste ranking bij Amazon
Bij Amazon.com is de ‘buy box’ de positie op het productscherm waar het product met de hoogste ranking staat. Vanaf die plek kan de gebruiker met een enkele muisklik het product in zijn winkelwagentje overzetten. De aanbieder die in de ‘buy box’ wordt getoond draait gewoonlijk de hoogste omzet. Bezoekers van Amazon.com weten dat de productaanbieder die in de ‘buy box’ wordt getoond staat voor een superieure klantbeleving. Om de ‘buy box’ te winnen, moet een aanbieder dan ook buitengewoon goed presteren op een aantal onderdelen, zoals: prijs, beschikbaarheid, levering en service. Alhoewel Amazon.com geheimzinnig doet over de invloed die elk van deze factoren heeft bij de bepaling van de winnaar van de ‘buy box’, is het duidelijk dat de verkoopprijs een prominente plaats inneemt in het algoritme.

verkopen-op-amazon

Verkopen op Amazon.com maximaliseren

Eén van de factoren die helpen om in de ‘buy box’ terecht te komen, en daarmee serieuze verkopen op Amazon.com te kunnen realiseren, is een lage prijs. Het belang van een lage verkoopprijs voor een product leidt ertoe dat prijsconcurrentie op Amazon.com moordend is. Het is daarom van groot belang om een tool zoals de Repricer van Vleks te gebruiken om de prijsstelling voor producten geautomatiseerd te laten uitvoeren. Met de Repricer worden voortdurend de verkoopprijzen van concurrerende producten in de gaten gehouden. Bij een prijswijziging van een concurrent wordt bliksemsnel ook de eigen verkoopprijs aangepast, voor zover dat nodig is.

Automatisch prijzen vergelijken
De automatische prijzenvergelijker van Repricer en het bijbehorende prijsaanpassingmechanisme is ontworpen om verkoopopbrengsten te maximaliseren. Bij producten waarop niet of nauwelijks sprake is van concurrentie wordt de maximale verkoopprijs gehanteerd en bij producten met meer concurrentie wordt een lagere verkoopprijs afgegeven. Het ingeven van minimumprijzen voorkomt dat producten verliesgevend worden. Dat maakt de Repricer van Vleks tot een belangrijk tool voor elke Nederlandse aanbieder op Amazon.com.

Nieuwsgierig geworden?
U kunt altijd contact opnemen met één van onze experts!
Contact opnemen