Amazon.com repricer

Succesvol opereren op Amazon.com met de Repricer van Vleks

Toppositie op Amazon
Veel Nederlandse internetondernemers bieden hun producten aan via Amazon.com. Gezien de bezoekersaantallen van Amazon.com is deze webshop een aantrekkelijk platform om producten voor een internationaal publiek te presenteren. Succesvol opereren op Amazon kan, afhankelijk van de omvang van de doelgroep, bijzonder lucratief zijn. Zelfs een relatief laag marktaandeel op Amazon.com kan leiden tot een voor Nederlandse begrippen gigantische omzet. Al zal elke zichzelf respecterende ondernemer uiteraard voor de toppositie gaan.

Amazon Buy Box
Bij Amazon is de toppositie het winnen van de ‘buy box’, de nummer 1 positie van de aanbiedersranking op een productpagina. Om de ‘buy box’ bij Amazon te winnen moeten alle stukjes van de ondernemerspuzzel op hun plek vallen. Eén van de factoren daarbij is de prijsstelling van uw producten. Hoe lager de prijs, des te groter de kans om de ‘buy box’ te winnen. De Amazon repricer van Vleks zorgt automatisch voor de optimale prijs om in aanmerking te komen voor de ‘buy box’.

amazon-repricer

Topranking bij Amazon dankzij de Vleks repricer

Bij het bepalen van de toppositie voor een bepaald artikel maakt Amazon gebruik van een geheim algoritme. Parameters die zeker onderdeel zijn van het algoritme zijn: prijs, beschikbaarheid, verzending en service. Preciezere beschrijving van de gebruikte parameters ontbreekt, maar zeker is dat een lage prijs een belangrijke factor is. Een significant lagere prijs dan de concurrentie zal zeker leiden tot een hogere positie van een aanbieder.

Geautomatiseerde prijzen op Amazon.com
Daarom spelen veel aanbieders met hun productprijzen, wat dan weer tot reacties van concurrenten leidt. De dynamische prijzen in de strijd om de positie van de ‘buy box’ op Amazon.com vergen dan ook veel aandacht van productaanbieders. Dat is reden voor het ontstaan van de Repricer van Vleks. Want met geautomatiseerde prijzen op Amazon.com kunnen productaanbieders zonder veel inspanning hun ranking behouden.

De voordelen op een rij:

  • Concurreer automatisch met uw verkoopprijs
  • Inkoop- en overige kosten meenemen
  • Minder werk om uw marktprijs bij te houden
  • Haal het maximale uit uw verkoopprijs als er geen concurrenten zijn
  • Bepaal zelf uw minimale en/of maximale prijs
  • Van te voren inzicht in fees/commissies
  • U bespaart tijd en geld

Eenvoudig en flexibel in te richten

De repricer van Vleks scant de prijzen van concurrenten en kan op geautomatiseerde wijze de prijzen van de eigen producten op Amazon.com aanpassen. Dit gebeurt op basis van in te stellen waarden, waaronder de kostprijs van het product en de gewenste marge. Ook de maximale en minimale verkoopprijs zijn instelbaar.

Repricing functionaliteit
De functionaliteit van de repricer is erop gericht om voor producten zonder concurrenten de maximale prijs te vragen en voor producten met zware concurrentie een lagere prijs te accepteren. De dynamische prijzen op Amazon.com vragen om snelle reactie om de ranking voor de ‘buy box’ te behouden of te verbeteren. Dat maakt de repricer van Vleks onmisbaar voor elke Nederlandse aanbieder op Amazon.com.

Nieuwsgierig geworden?
U kunt altijd contact opnemen met één van onze experts!
Contact opnemen