Zakelijk verkopen Bol.com

Bol.com als interessant afzetkanaal voor zakelijk verkopen

Zakelijk verkopen via Bol.com
Zakelijk verkopen via Bol.com kan een uitermate lucratieve activiteit zijn. Bol is misschien wel de succesvolste webshop van Nederland. Zeven miljoen Nederlanders bezoeken regelmatig deze webshop op zoek naar koopjes en unieke producten uit het veelzijdig assortiment. Bol.com wordt gewaardeerd als een betrouwbare, laagdrempele webwinkel waar je gemakkelijk even langs kunt gaan om even te grasduinen in het artikelbestand.

Groot aantal potentiële kopers
Sinds enige tijd biedt Bol.com ook ruimte aan onafhankelijke leveranciers om hun producten via Bol.com te verkopen. Veel internetondernemers met een eigen webshop hebben er inmiddels voor gekozen om via Bol een parallel afzetkanaal op te zetten. Er zijn ook ondernemers die afzien van een eigen webshop. Zij kiezen ervoor om hun producten alleen af te zetten via Bol.com. Het grote aantal potentiële kopers en de relatief lage kosten zijn belangrijke argumenten voor deze keuze.

Zakelijk verkopen op Bol.com

Met channeling en repricer tools van Vleks

Dynamisch prijzen bijwerken op Bol
Een succesvolle aanpak van uw zakelijke verkoop bij Bol.com vereist speciale aandacht voor twee specifieke onderdelen van de bedrijfsvoering: het geautomatiseerd muteren van het productassortiment en het dynamisch bijwerken van productprijzen.

Bij Bol.com is het cruciaal dat het artikelbestand up-to-date wordt gehouden. De channeling tool van Vleks.com ondersteunt deze activiteit. Met deze tool kunnen op eenvoudige en snelle wijze producten aan het assortiment op Bol.com worden toegevoegd. Ook het verwijderen of wijzigen van producten is kinderspel met dit channeling tool, waardoor veel tijd wordt bespaard.

Automatisch prijzen optimaliseren
Naast een channeling-tool levert Vleks.com ook de Repricer. De Repricer scant voortdurend de prijzen van concurrenten. Zodra een concurrent zijn prijs aanpast, kan de Repricer direct de verkoopprijs van de eigen producten aanpassen aan de hand van flexibel in te stellen regels. Hiervoor moet eerst een aantal parameters worden ingevuld, zoals onder meer de kostprijs, gewenste marge, minimale en maximale prijs. Aan de hand van deze parameters bepaalt de Repricing de nieuwe prijs van het product, volgens de vuistregel ‘hoge prijzen als het kan, maar lage prijzen als het moet’.

zakelijkverkopen_bol_com_proces_21515771715

Succesvol zakelijk verkopen bij Bol.com met Vleks

Producten in koopblok
Om succesvol te zijn op een webshop als Bol.com is het essentieel om niet alleen vindbaar te zijn, maar ook om zo hoog mogelijk te staan in de lijst van aanbieders. De aanbieder die bovenaan staat wordt getoond in het ‘koopblok’, dat wil zeggen dat deze aanbieder als enige direct op de productpagina verschijnt. Statistieken geven aan dat de leverancier die in het ‘koopblok’ staat veel meer omzet genereert dan de nummers twee en drie. Dit ‘winner takes all’ concept maakt prijsstelling essentieel, omdat de prijsstelling van het product voor een groot deel de ranking van de aanbieder bepaalt. Als de prijs significant lager is dan die van de overige aanbieders en de eigen klantbeoordeling, leverzekerheid en leversnelheid zijn in orde, dan is de toppositie vrijwel gegarandeerd. Neem daarom contact op met Vleks.com om de mogelijkheden te bespreken voor zakelijk verkopen bij Bol.com.

Nieuwsgierig geworden?
U kunt altijd contact opnemen met één van onze experts!
Contact opnemen